Rotary international, maailman vanhin ja arvovaltaisin palvelujärjestö, muodostuu noin 33.000 klubista yli 200 maassa ja maantieteellisellä alueella. Sen jäsenet muodostavat maailmanlaajuisen verkoston, arvostetussa asemassa olevista liike-elämän johtohenkilöistä ja ammatinharjoittajista, jotka käyttävät aikaansa ja taitojaan palvellakseen paikkakuntiaan ja maailmaa.

Ensimmäinen palveluklubi, Chicagon Rotaryklubi, on perustettu vuonna 1905.

Rotaryn tunnuslause "Palvelu itsekkyyden edelle" on esimerkki yli 1,2 miljoonasta jäsenestä koostuvan järjestön humanitaarisesta hengestä.

Rotaryn tavoite

Rotaryn tavoitteena on vaalia palvelemisen ihannetta kaiken arvossapidetyn yritteliäisyyden perustana

1. Edistämällä tuttavuussuhteiden syntymistä ja siten luomalla tilaisuuksia palvelemiseen.
  2. Vaalimalla liike- ja ammattimoraalia ja arvostamalla kaikkea hyödyllistä työtä sekä opastamalla jokaista rotaria näkemään oma ammattinsa tilaisuutena palvella yhteiskuntaa.
  3. Innostamalla jokaista rotaria toteuttamaan palvelemisen ihannetta yksityiselämässään, ammatissaan ja yhteiskunnan jäsenenä.
  4. Edistämällä kansojen välistä yhteisymmärrystä, hyvää tahtoa ja rauhaa palvelemisen ihanteen yhdistämien työn ja toiminnan ihmisten välisen ystävyyden avulla.

Esimerkki palvelutoiminnasta - PolioPlus-ohjelma

Rotary aloitti vuonna 1985 PolioPlus-ohjelman, jonka kunnianhimoisena tavoitteena on rokottaa kaikki maailman lapset poliota vastaan. Rotarit ovat lahjoittaneet yli 850 milj. USD ja lukemattoman määrän vapaaehtoistyötä tämän tavoitteen saavuttamiseksi. Lue lisää rotarien työstä polion hävittämiseksi End Polio Now.